NederlandseFrançais

Maand van de Parasiet 2022

Dinsdag 9 Augustus 2022
Maand van de Parasiet 2022

April is Maand van de Parasiet, de jaarlijkse voorlichtingscampagne ‘Maand van de Parasiet’ wordt in 2022 voor de  zesde keer georganiseerd. De Maand van de Parasiet creëert aandacht voor het onderwerp parasietenbestrijding bij huisdieren en is een initiatief van ESCCAP (European Scientific Counsel Companion Animal Parasites). ESCCAP werkt op basis van onafhankelijk en wetenschappelijk onderzoek. Jaarlijks groeit het aantal dierenartsenpraktijken dat meedoet aan de Maand van de Parasiet, in 2022 doen er wederom bijna 500 praktijken mee, in zowel Nederland als België. De voorlichting aan huisdiereigenaren is digitaal beschikbaar op de website esccap.eu.  

 

Wie doen er mee?

De internationale voorlichtingscampagne gericht op de huisdiereneigenaar verloopt via paraveterinairen en  dierenartsen met het doel mensen bewust te maken van de noodzaak van preventieve zorg rond parasieten bij gezelschapsdieren. Praktijken die conform de ESCCAP richtlijnen adviseren zijn vindbaar op de site en via de HuisdierenApp. Met deze gratis te downloaden app kunnen herinneringen voor het gebruik van anti-parasitica worden ingesteld. Dit bevordert de alertheid op tijdig behandelen en daarmee therapietrouw. Alle promotiematerialen zijn digitaal verkrijgbaar, via www.esccap.eu/downloads-nl.

 

ESCCAP Benelux

ESCCAP is een onafhankelijke, non-profit organisatie die richtlijnen en voorlichting ontwikkelt voor de behandeling en preventie van parasieten bij gezelschapsdieren. ESCCAP Benelux is een onderdeel van ESCCAP Europe en wordt in Nederland ondersteund door belangrijke spelers uit de veterinaire gezondheidssector zoals o.a. Boehringer Ingelheim, Ceva, Elanco, MSD, Virbac en Zoetis. ESCCAP heeft ook een Facebook-pagina.

 

Voor meer informatie of het telefonisch aanvragen van hard copy ESCCAP documentatie om te verspreiden,  kunt u contact opnemen met het secretariaat van ESCCAP: 035-6255188.

x