NederlandseFrançais

Wie en wat is ESCCAP?

  • De Europese organisatie ESCCAP (European Scientific Counsel Companion Animal Parasites) bestaat uit een groep dierenarts-parasitologen en is opgericht vanwege het ontbreken van een eenduidig Europees beleid op het gebied van parasietenbestrijding bij huisdieren. ESCCAP geeft actuele informatie en ontwikkelt uniforme richtlijnen voor parasietenbestrijding bij hond en kat en zorgt voor een brede verspreiding.
  • ESCCAP is een non-profit organisatie die zich bezig houdt met het verstrekken van duidelijke en zinvolle informatie voor dierenartsen en eigenaren met het doel de relatie tussen huisdier en eigenaar te versterken. Ook richten wij ons op de voorlichting over parasietenbestrijding bij huisdieren.
  • ESCCAP Benelux is onderdeel van ESCCAP Europa en richt zich op dierenartsen, eigenaren en organisaties in Nederland, België en Luxemburg. De informatie is verkrijgbaar in de Nederlandse of Franse taal.

ESCCAP is van mening dat:

  • Dierenartsen en huisdiereigenaren maatregelen moeten nemen om huisdieren te beschermen tegen parasitaire infecties.
  • Het reizen met huisdieren kan leiden tot epidemiologische veranderingen door im- of export van niet-endemische parasieten. Daarom moeten dierenartsen en eigenaren de huisdieren beschermen tegen risico’s die gepaard gaan met het reizen en de gevolgen daarvan.
  • Dierenartsen, eigenaren en huisartsen moeten samenwerken om de risico’s van  overdracht van parasitaire zoönosen te verminderen.
  • Dierenartsen advies kunnen en moeten geven aan eigenaren over de  risico’s op infectie en ziekte, veroorzaakt door verschillende parasieten, en de te nemen preventieve maatregelen.
  • Dierenartsen eigenaren moeten informeren over parasieten en hen leren hiermee op verantwoorde wijze om te gaan voor wat betreft hun eigen huisdier, maar ook voor andere dieren en mensen in hun omgeving.

ESCCAP aanbevelingsposter

Klik op onderstaande ESCCAP aanbevelingsposter voor een vergroting.

ESCCAP aanbevelingsposter
x