NederlandseFrançais

Maand van de Parasiet 2024

Maand van de Parasiet 2024
Het is bijna zover: April is Maand van de Parasiet. Al zeven jaar wordt de maand van de Parasiet georganiseerd door ESCCAP. Dit jaar worden de handen ineen geslagen met Dibevo, KNMvD, Faculteit diergeneeskunde, De Groene Veterinair en Vedias. De voorlichting is een onderdeel van de bredere campagne 'Medicijnen en Milieu'.
Dinsdag 12th Maart 2024

PERSBERICHT- Maand van de Parasiet 2024

PERSBERICHT- Maand van de Parasiet 2024
PERSBERICHT. Hilversum,  april – Maand van de Parasiet 2024: thema Antiparasitica en milieu. Op initiatief van ESCCAP, Dibevo en de KNMvD* is er een werkgroep Antiparasitica en Milieu gevormd om bewustwording te creëren bij diereigenaren over het verantwoord gebruiken en afvoeren van antiparasitica.
Maandag 26 Februari 2024

Maand vd Parasiet 2023

Maand vd Parasiet 2023
De jaarlijkse voorlichtingscampagne ‘Maand van de Parasiet’ heeft dit jaar aandacht voor het actuele onderwerp ‘Ontworming en invloed op de omgeving’. Steeds belangrijker wordt de vraag of er ook nadelige effecten van parasitaire middelen voor gezelschapsdieren zijn in de omgeving (...
Dinsdag 25 April 2023

Gezondheidsrisico's import vakantiehond

Gezondheidsrisico's import vakantiehond
Hilversum,  Er is een toenemende trend in Europa om buitenlandse (zwerf) honden te redden en te importeren. Wereldwijd leven honden soms in erbarmelijke omstandigheden op straat of in twijfelachtige fokkerijen.  Veel stichtingen redden dit soort dieren en zoeken adoptieadressen in diervriendelijkere landen.
Dinsdag 9 Augustus 2022

Maand van de Parasiet 2022

Maand van de Parasiet 2022
April is Maand van de Parasiet, de jaarlijkse voorlichtingscampagne ‘Maand van de Parasiet’ wordt in 2022 voor de  zesde keer georganiseerd. De Maand van de Parasiet creëert aandacht voor het onderwerp parasietenbestrijding bij huisdieren en is een initiatief van ESCCAP (European Scientific Counsel Companion Animal Parasites).
Dinsdag 9 Augustus 2022

Risico’s gebruik vlooienmiddelen bij honden en katten

ESCCAP Benelux News Item
Naar aanleiding van de berichtgeving over de aanwezigheid van sporen van vlooien- en tekenbestrijdingsmiddelen in haren van mensen, verwijst ESCCAP naar de gezamenlijke reactie van het RIVM, de Maatschappij voor Diergeneeskunde (KNMvD), het College ter Beoordeling van Geneesmiddelen (CBG) en de fabrikanten van diergeneesmiddelen (FIDIN):...
Woensdag 31 Maart 2021
x