NederlandseFrançais

WIE ZIJN WIJ? & WAT ZIJN ONZE DOELSTELLINGEN?

Omdat een eenduidig Europees beleid op het gebied van parasietenbestrijding bij huisdieren ontbrak, is de ESCCAP opgericht. ESSCAP voorziet in de behoefte om richtlijnen voor parasietenbestrijding bij hond en kat te ontwikkelen en te promoten. Deze richtlijnen zijn vooral van belang door het toegenomen reizen van huisdieren binnen Europa.

ESCCAP is een non-profit organisatie gevormd uit een groep veterinair parasitologen. ESCCAP Benelux is een onderdeel van ESCCAP Europe.

Welkom op onze site voor gelukkige, veilige en parasietenvrije huisdieren!

MAAND VAN DE PARASIET

Er zijn diverse maanden en dagen om bepaalde diersoorten of gezondheidsproblemen onder de aandacht te brengen. Denk aan de Dag van de Hond, Dag van het Aangespannen Paard of Maand van de Gebitsverzorging.  
Jaarlijks in april komt daar ook de Maand van de Parasiet bij, Soms gecombineerd met de Week van de Teek.  
Deze maand biedt ESCCAP de gelegenheid om o.a. via dierenartsenpraktijken extra aandacht te vragen voor parasietenbestrijding.

Wat is de Maand van de Parasiet?

Er is nog steeds veel onbekendheid over het belang van parasietenbestrijding vanwege de risico’s voor huisdieren en volksgezondheid. Continue aandacht voor dit onderwerp blijft belangrijk. Er zijn veel verschillende  behandelingsmogelijkheden, een onafhankelijk platform van veterinaire parasitologen adviseert door middel van richtlijnen om te helpen in de informatievoorziening.

Klik hier voor een overzicht van de praktijken die werken conform de ESCCAP richtlijnen.

ESCCAP aanbevelingsposter

Klik op onderstaande ESCCAP aanbevelingsposter voor een vergroting.

ESCCAP Adviezen NL 2018-500.jpg
x