NederlandseFrançais

Maand van de Parasiet 2021

Maand van de Parasiet 2021

  30 April 2022

FREE

In deze bijzondere tijden gaat de aandacht in eerste instantie niet naar ‘preventieve zorg’, toch gaat de jaarlijkse voorlichtingscampagne “Maand van de Parasiet” vandaag weer van start. Tijdens deze maand wordt er extra aandacht besteed aan gezondheidsaspecten die van cruciaal belang zijn bij de bestrijding en preventie van parasieten voor zowel dier als eigenaar.

Initiator van de Maand van de Parasiet is ESCCAP, European Scientific Counsel Companion Animal Parasites, een samenwerking van dierenarts-parasitologen in Europa.

De Maand van de Parasiet
Er is nog steeds veel onbekendheid bij huisdiereigenaren over het belang en de mogelijkheden van parasietenbestrijding. Zowel praktische als wetenschappelijke en onafhankelijke voorlichting over dit onderwerp blijft belangrijk. In 2021 doen er bijna 500 dierenartsenpraktijken in Nederland en België mee aan deze jaarlijkse voorlichtingscampagne van ESCCAP. Zeker ook heel nuttig voor alle nieuwe huisdiereigenaren die voor het eerst te maken krijgen met de preventieve gezondheid van hun nieuwe huisgenoot.

Parasietenbestrijding in de praktijk
Op de website www.esccap.eu is een ‘praktijkenzoeker’ gemaakt. Praktijken die conform de ESCCAP richtlijnen werken staan hier vermeld. Diereneigenaren kunnen via deze weg beter inzicht krijgen welke dierenartsenpraktijk serieus werk maakt van parasietenbestrijding.  Ook via de, gratis te downloaden, HuisdierenApp, zijn alle deelnemende praktijken herkenbaar en kunnen herinneringen voor het gebruik van anti-vlooien en tekenmiddelen worden ingesteld. Dit bevordert de juiste manier van toedienen.

ESCCAP Benelux
ESCCAP is een onafhankelijke, non-profit organisatie die richtlijnen en voorlichting ontwikkelt voor de behandeling en preventie van parasieten bij gezelschapsdieren. De Maand van de Parasiet is onderdeel van een internationale campagne om diereneigenaren, verzorgers, diertherapeuten,  dierenartsassistenten, paraveterinair personeel en dierenartsen bewust te maken van de noodzaak van preventieve zorg rond parasieten bij gezelschapsdieren. Op de site en Facebookpagina is allerlei informatie te vinden, voor zowel professionals als diereigenaren.

Gepubliceerd: Maandag 1 Februari 2021

x