NederlandseFrançais

Maand van de Parasiet 2018

Maand van de Parasiet 2018

  30 April 2018

Hilversum, 30 maart 2018 – In de maand april 2018 organiseert ESCCAP (European Scientific Counsel Companion Animal Parasites) voor de tweede keer in Nederland en voor het eerst ook in België de Maand van de Parasiet.  

ESCCAP is een onafhankelijke, non-profit organisatie die richtlijnen en voorlichting ontwikkelt voor de behandeling en preventie van parasieten bij gezelschapsdieren. De Maand van de Parasiet is onderdeel van een internationale campagne om diereneigenaren, verzorgers, diertherapeuten,  dierenartsassistenten, paraveterinair personeel en dierenartsen bewust te maken van de noodzaak van preventieve zorg rond parasieten bij gezelschapsdieren.

Gezond en goed geïnformeerd

ESCCAP draagt bij aan preventieve gezondheidszorg van huisdieren.  De jaarlijkse voorlichtingscampagnes informeren over bepaalde gezondheidsaspecten die van cruciaal belang zijn voor zowel dier als eigenaar.

Wegens de succesvolle lancering in Nederland in 2017, volgt in april 2018  ook de Maand van de Parasiet, waar ook de Week van de Teek invalt. De Week van de Teek is een initiatief van STIGAS (www.weekvandeteek.nl)

Nieuw dit jaar is dat de voorlichtingscampagne ook in Belgie gepromoot wordt.

Het belang van parasietenbestrijding
Er is nog steeds veel onbekendheid bij huisdiereigenaren over het belang van parasietenbestrijding. Continue aandacht voor dit onderwerp blijft belangrijk. Eigenaren worden steeds kritischer met betrekking tot behandelingsmogelijkheden, een onafhankelijk platform van veterinaire parasitologen die richtlijnen ontwikkelt, kan helpen in de informatievoorziening.

Aanmelden voor Maand van de Parasiet

Op de website www.esccap.eu is een ‘praktijkenzoeker’ gemaakt. Praktijken die conform de ESCCAP richtlijnen werken hebben zich daar aangemeld. Diereneigenaren kunnen via deze weg beter inzicht krijgen welke praktijk veel kennis heeft over parasietenbestrijding.

ESCCAP Benelux

ESCCAP Benelux is een onderdeel van ESCCAP Europe en wordt in Nederland ondersteund door belangrijke spelers uit de veterinaire gezondheidssector. Voor meer informatie over de Maand van Parasiet kunt u contact opnemen met het secretariaat: 035-6255188.

Gepubliceerd: Vrijdag 6 April 2018

x