NederlandseFrançais

Maand van de Parasiet 2019

Woensdag 13th Maart 2019
Maand van de Parasiet 2019

Hilversum, 19 maart 2019 – Voorlichtingscampagne over parasietenbestrijding bij hond en kat gaat in april weer van start met de ‘Maand van de Parasiet’.

Een groeiend aantal dierenartsenpraktijken doet in 2019 mee aan de jaarlijkse voorlichtingscampagne van ESCCAP (European Scientific Counsel Companion Animal Parasites) in zowel Nederland als België.

De jaarlijkse voorlichtingscampagne informeert over bepaalde gezondheidsaspecten die belangrijk zijn voor zowel dier als eigenaar. Want er is nog steeds veel onbekendheid bij huisdiereigenaren over parasietenbestrijding; de bestrijding van vlooien, teken en wormen zoals lint- en spoelwormen. Onafhankelijke voorlichting over dit onderwerp blijft belangrijk, ESCCAP draagt daar graag aan bij.

Parasietenbestrijding in de praktijk

De Maand van de Parasiet is onderdeel van een internationale campagne. Hiermee worden eigenaren, verzorgers, therapeuten, paraveterinair personeel en dierenartsen bewust gemaakt van de noodzaak van preventieve zorg rond parasieten bij gezelschapsdieren. Op de website www.esccap.eu is een ‘praktijkenzoeker’ gemaakt. Dierenartsenpraktijken die conform de ESCCAP richtlijnen werken kunnen zich aanmelden op www.esccap.eu. Huisdiereigenaren kunnen via deze site zien welke praktijk serieus werk maakt van parasietenbestrijding.

ESCCAP Benelux

ESCCAP is een onafhankelijke, non-profit organisatie die richtlijnen en voorlichting ontwikkelt voor de behandeling en preventie van parasieten bij gezelschapsdieren. De Maand van de Parasiet is onderdeel van een internationale campagne om diereneigenaren en de professionals in de dierensector bewust te maken van de noodzaak van preventieve zorg rond parasieten bij gezelschapsdieren.

x