NederlandseFrançais

April: Maand van de Parasiet 2020

Maandag 30 Maart 2020
April: Maand van de Parasiet 2020

De Maand van de Parasiet campagne wordt voor de vierde keer georganiseerd door ESCCAP (European Scientific Counsel Companion Animal Parasites), in zowel Nederland als Belgie. ESCCAP werkt op basis van onafhankelijk en wetenschappelijk onderzoek rond parasietenbestrijding bij huisdieren. Jaarlijks groeit het aantal dierenartsenpraktijken dat meedoet aan de Maand van de Parasiet, waarbij onafhankelijke voorlichting aan huisdiereigenaren centraal staat. In verband met Covid-19 gaat de aandacht in eerste instantie niet naar ‘preventieve zorg’,  maar digitaal kunnen huisdiereigenaren ook geïnformeerd worden.

Wie doen er mee?

De internationale voorlichtingscampagne gericht op de huisdiereneigenaar verloopt via diertherapeuten, dierenartsassistenten, paraveterinair personeel en dierenartsen met het doel mensen bewust te maken van de noodzaak van preventieve zorg rond parasieten bij gezelschapsdieren. Extra aandacht wordt er besteed aan de praktische toepasbaarheid voor zowel de dierenartsen als de diereigenaren conform Europese richtlijnen, een speerpunt van de campagne.

Op de website www.esccap.eu is een ‘praktijkenzoeker’ gemaakt. Diereneigenaren kunnen zo zien welke praktijk serieus werk maakt van parasietenbestrijding. Praktijken die conform de ESCCAP richtlijnen werken hebben een Maand van de Parasiet promotiepakket ontvangen. Alle promotiematerialen zijn ook digitaal verkrijgbaar, via https://www.esccap.eu/downloads-nl/

ESCCAP Benelux

ESCCAP is een onafhankelijke, non-profit organisatie die richtlijnen en voorlichting ontwikkelt voor de behandeling en preventie van parasieten bij gezelschapsdieren. De Maand van de Parasiet wordt voor de onderdeel van een internationale campagne om diereneigenaren, verzorgers, diertherapeuten,  dierenartsassistenten, paraveterinair personeel en dierenartsen bewust te maken van de noodzaak van preventieve zorg rond parasieten bij gezelschapsdieren.

ESCCAP Benelux is een onderdeel van ESCCAP Europe en wordt in Nederland ondersteund door belangrijke spelers uit de veterinaire gezondheidssector zoals o.a. Bayer, Ceva, Elanco, IDEXX, Boehringer Ingelheim, MSD, Utermöhlen en Zoetis.

Voor meer informatie of het telefonisch aanvragen van de Maand van Parasiet promotiepakket (zolang de voorraad strekt) kunt u contact opnemen met het secretariaat van ESCCAP: 035-6255188.

x