Invriezen filet americain leidt tot daling ziektelast, zorgkosten en kosten voor speciaal onderwijs

Wanneer het in ons land populaire broodbeleg filet americain minimaal 48 uur bij een temperatuur van -12 graden wordt ingevroren, dan wordt een Toxoplasma infectie voorkomen. Dit leidt tot een daling van de ziektelast van toxoplasmose, een daling van zorgkosten, kosten van speciaal onderwijs en kosten door productiviteitsverliezen.
Woensdag 15 Mei 2019

Week van de Teek

De Week van de Teek wordt jaarlijks georganiseerd door landelijke samenwerkende organisaties. Of u nu werkt in het groen of graag recreëert in de natuur, het is goed om meer te weten over de risico’s en het voorkomen van tekenbeten. De week is van 22 t/m 26 juni 2020.Bekijk hier de meest gestelde vragen over teken...
Maandag 15 April 2019

Aanpassingen Richtlijn 8: A guide to the treatment and control of equine gastrointestinal parasite

We hebben de aangepaste Richtijnlijn 8: A guide to the treatment and control of equine gastrointestinal parasite infections vandaag online gezet.Voor iedereen die hier interesse in heeft een must..
Dinsdag 9 April 2019

En Avril un nombre croissant de cabinets vétérinaires participe au Mois du Parasite

En 2019, un nombre croissant de cabinets vétérinaires participe à la campagne annuelle du Mois du Parasite. Il s'agit d'une initiative d'ESCCAP (Comité Scientifique Européen sur les Parasites des Animaux de Compagnie ou European Scientific Counsel Companion Animal Parasites) aux Pays-Bas et en Belgique.
Dinsdag 9 April 2019

Toxocara-infecties bij mens en dier

Artikel Infectieziekten bulletin, jaargang 29, nummer 2 2018.
Vrijdag 6 April 2018

Teken-encefalitisvirus in Nederland aangetroffen

In teken op de Sallandse Heuvelrug is het teken-encefalitisvirus (TBE-virus) aangetroffen. Het is voor het eerst dat dit virus in teken is aangetroffen in Nederland. Er zijn geen patiënten bekend die in Nederland besmet zijn geraakt met het virus.
Donderdag 30 Juni 2016